1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Bulut Bilişim Nedir?

Bulut Bilişim Nedir?
0

Her geçen gün, daha fazla veri ve teknolojiyi buluta taşıyoruz. Bir çok kişi bulut bilişimden bahsediyor. Peki bu bulut bilişim nedir? ve ne işe yarar?

Bulut bilişim, genellikle “bulut” olarak adlandırılan, internet üzerinden yazılım geliştirme platformları, sunucular, depolama ve yazılım gibi çeşitli hizmetlerin kullanılmasıdır. En basit terimlerle, bulut bilişim, bilgisayarınızın sabit diski yerine Internet üzerinden veri ve programların saklanması ve erişilmesi anlamına gelir. Buradaki bulut kelimesi bir mecaz olarak kullanılıyor.

Bulut, aynı zamanda, özel bir ağa bağlı depolama donanımına ya da sunucuya sahip olmakla ilgili değildir. Verileri bir ev veya ofis ağında depolamak, buluttan yararlanma olarak sayılmaz. Bulut bilişimi olarak kabul edilmesi için, verilerinizin veya programlarınızın İnternet üzerinden erişmeniz veya en azından web üzerinden diğer bilgilerle senkronize edilen verileri elde etmeniz gerekir.

Bulut Bilişin Ne İşe Yarar?

Bulut hizmetleri sunan şirketler, kullanıcıların dosyaları ve uygulamaları uzak sunucularda depolamasına ve daha sonra tüm verileri internet üzerinden erişmesine olanak tanır. Bulut bilişim hizmetleri, depolama, ağ oluşturma, yapay zekaya ve standart ofis uygulamalarına kadar geniş bir yelpazedeki seçenekleri kapsamaktadır. Kullanmakta olduğunuz bilgisayar donanımına fiziksel olarak yakın olmanızı gerektirmeyen hemen hemen her hizmet, artık bulut aracılığıyla teslim edilebilmektedir.

Bulut Bilişimin Avantajları

Bulut tabanlı yazılımların yükselişi, her sektörden şirketlere, yerel bir uygulama veya tarayıcı aracılığıyla herhangi bir cihazdan yazılımı kullanma olanağı da dahil olmak üzere bir dizi avantaj sunmuştur. Sonuç olarak, kullanıcılar dosya ve ayarlarını diğer cihazlara tamamen kesintisiz bir şekilde taşıyabilirler.

Bununla birlikte, bulut bilişim sadece birden fazla cihazdaki dosyalara erişmekten çok daha fazlasıdır. Bulut bilişim hizmetleri sayesinde kullanıcılar e-postalarını herhangi bir bilgisayarda kontrol edebilir ve hatta Dropbox ve Google Drive gibi hizmetleri kullanarak dosyaları depolayabilir. Bulut bilişim hizmetleri ayrıca kullanıcıların müzik, dosya ve fotoğraflarını yedeklemelerini ve bu dosyaların bir sabit disk çökmesi durumunda anında kullanılabilir olmasını sağlar.

Bulut bilişim büyük işletmelere ciddi maliyet tasarrufu potansiyeli sunuyor. Bulutun uygulanabilir bir alternatif haline gelmesinden önce, şirketlerin yüksek maliyetli bilgi yönetimi teknolojisi ve altyapısı satın almaları, inşa etmeleri ve sürdürmeleri gerekiyordu.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
  • 0
    d_nceli
    Düşünceli
  • 0
    kahretsin
    Kahretsin
  • 0
    _lgin_
    İlginç

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.