1. Anasayfa
  2. Donanım

Miracast Nedir?

Miracast Nedir?
0

Bilgisayar ekranınızı TV’ye, ikinci bir monitöre veya projektöre yansıtmak (veya “yayınlamak”) istiyorsanız, geçtiğimiz on yıl boyunca bir HDMI (veya alternatif) kablo tercih edilmiştir. Ama zaman hızla değişiyor.

HDMI teknolojisi 2002’de tasarlandı. 2004’te satılan beş milyon uyumlu cihaz, 2005’te 17.4 milyon, 2006’da ise 63 milyona ulaştı. Dünyada artık 3,5 milyardan fazla HDMI cihazı var.

Ama şimdi, HDMI’yı kullanılabilirlik ve rahatlık içinde aktaran Kablosuz Medya Akışı için Miracast teknolojisine sahibiz. Ama HDMI’nun saltanatını sollanması için yeterli mi?

Miracast Nedir?

Wi-Fi Alliance, 2012’de Miracast teknolojisini piyasaya sürdü. O zamandan beri “Wi-Fi üzerinden HDMI” olarak adlandırıldı.

Özünde, uyumlu aygıtların birbirini bulmasına, birbirine bağlanmasına ve ilgili ekranlarını kablosuz olarak yansıtmasına izin vererek çirkin ve hantal HDMI kablolarına olan ihtiyacı ortadan kaldırdı. Microsoft, Google, Roku, Amazon ve diğer birçok teknoloji medya devlerinin tümünün benimsediği sektör çapında bir standart haline geldi.

Miracast Nasıl Çalışır?

Bu teknoloji, iki cihazın doğrudan, eşler arası bir Wi-Fi bağlantısı oluşturmasını antalya escort sağlayan bir protokol standardı olan Wi-Fi Direct’i kullanır. Bu bağlantı, bir aracı olarak kablosuz yönlendiriciye ihtiyaç duymadan birbirlerine bağlanabilmelerini sağlar.

Bluetooth gibi düşünün, Wi-Fi’ye ihtiyaç duymayan başka bir cihazdan cihaza kablosuz bağlantı türü. Miracast cihazları kendi “ağlarını” oluşturur ve verileri alır ve aktarır. WPS ile bağlantı formları ve WPA2 ile güvence altına alınmıştır.

Neden Miracast Kullanmalıyım?

Miracast’in en önemli faydası, birçok farklı cihaz türünde yaygın olarak benimsenmesidir. Çoğu insan Miracast’ı hiç duymamış olsa da, aslında oldukça yaygındır.

Ekim 2012 itibariyle, Google Android 4.2 ve daha yeni sürümlerin Miracast protokolünü destekleyeceğini duyurmuştu. En yeni akıllı TV’lerin de yerleşik Miracast’i var.

Miracast’in diğer önemli faydaları şunlardır:

*Wi-Fi gerekmez: Bir yönlendiriciden uzakta olsanız bile (örn. Seyahat ederken veya sahada çalışırken) başka bir cihaza akabilirsin.
*Kablo yok: Bağlantı noktası bulmaya çalışan tozlu TV’nin arkasındaki daha fazla köklenme yok.
*Kullanım kolaylığı: İki cihaz, neredeyse hiç kullanıcı girişi olmadan birbirini bulacaktır. Bir otele girip, tabletinizden Netflix’i hemen odanızın TV’sine yayınlayabileceğinizi düşünün.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 2
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
  • 0
    d_nceli
    Düşünceli
  • 0
    kahretsin
    Kahretsin
  • 0
    _lgin_
    İlginç

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.